Posted On July 23, 2017 By In Fashion And 3400 Views

Omarm Diversiteit met de Omarmband!

We spotten ze steeds meer en meer om de polsen van de bewuste fashionista. De Omarmband van designer Omar Munie is een regelrechte hit! Waarom? Omdat je het gevoel hebt dat je een goede daad verricht als je er één koopt. Ethisch verantwoord shoppen, daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Ruim een half jaar geleden startte Omar Munie in samenwerking met Movement On The Ground een crowdfunding project voor het maken van een accessoire met een boodschap. Dit crowdfunding project bleek een groot succes! Zó groot, dat de vraag naar de Omarmband soms groter is dan het aanbod. De Omarmband voor diversiteit is deels gemaakt van gebruikte reddingsvesten waarmee vluchtelingen de oversteek naar Europa levend hebben bereikt. De rest van het materiaal bestaat onder andere uit restleer vervaardigd uit de Dreamfactory, het atelier van Omar Munie waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de armbanden maken.

Duurzaamheid gaat steeds een grotere rol spelen in fashion land. Met het kopen van deze armband heb je niet alleen een kek handgemaakt stuk in handen, maar steun je tegelijkertijd ook de projecten van stichting The Dutch Tulip.
Deze door Omar Munie opgerichte organisatie zet zich in om de integratie van vluchtelingen te bevorderen door bijvoorbeeld het creëren van stageplekken en werkgelegenheid. Benieuwd waar deze passie vandaan komt? Het inspirerende verhaal achter de drive van Munie kun je hier lezen.Wil jij ook zo’n opvallende armband scoren en het gevoel hebben dat je bijdraagt aan een inclusieve samenleving? De armband kost €25,-* en is te verkrijgen in twee verschillende maten in de Omar Munie Flagship Store in Den Haag!  Woon je niet in de buurt van Den Haag? No worries, je kunt de armband ook hier online in je winkelmand gooien.

Shop jij bewust duurzaam? Laat het ons weten in de comments!

*Vanuit de opbrengsten gaan de productiekosten en verzendkosten naar de Dreamfactory. Het andere deel van het bedrag gaat naar The Dutch Tulip voor nationale projecten.

Psst, jij daar! Let’s stay in touch 😉
Volg ons op FacebookInstagramTwitter en YouTube!

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses

  1. Wauw! Dat is nog eens een statement en een goed doel. Mooie boodschap en gedachte erachter.

  2. Wat een mooie gedachte en goed doel. De kleur is ook geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close